Jarní degustační balíček
Detailní popis produktu
Degustační set obsahuje:
Veltlínské zelené 2019 - suché - Pikantní kyselinka s chutí zeleného pepře v barvě mírný zelený odlesk a jemná ovocná vůně. Krásně minerální víno ze starých keřů Sedleckého Kotle. Hodící se k uzeným masům a uzeninám.
Sauvignon 2022 - suché - Svěží bílé víno s výraznou ovocnou chutí, která zahrnuje v sobě širokou škálu ovocných tónů, jako je grep, limetka, broskev, spolu s bylinnými a travnatými nuancemi. Doporučeno jako doplněk k jídlu, zejména k pokrmům z mořských plodů.
Ryzlink vlašský 2022 - polosuché - Toto víno svým charakterem a terroir viniční tratě Šibeniční vrch, odráží v sobě ovocné tóny s výraznou kyselostí podpořené minerálním základem díky půdě a teplotním podmínkám. Ve vůni připomíná rozkvetlou louku, přezrálé hrušky či citrusy.
Pálava 2021 – polosuché - Příjemné citrusové aroma v chuti převládají mandarinkové tóny a exotické ovoce, krásné lehké aromatické víno z Pálavských kopců.
Frizzante cuvée 2021 - Chardonnay, Müller Thurgau, Sauvignon - jemné perlivé víno - aromatické víno s nádechem letní rozkvetlé louky.
Cabernet Sauvinon 2018 - suché - Víno jemně granátové barvy s krásnými modrými záblesky, ve vůni je dominantní černý rybíz jemně doprovázen malinami a tabákem. V bohaté a plné chuti zaujme příjemná tříslovinka a ucítíme zralé třešně a hořkou čokoládu. Toto víno doporučujeme k hovězím steakům.
Odrůda | Obec | Trať | rok | alk% | cukr | kyselina | extrakt | přívlastek | kategorie |
Veltlínské zelené | Sedlec u Mikulova | Kotel | 2019 | 13,0 | 0,6 | 7,5 | 20,3 | PS | suché |
Sauvignon | Klentnice | Nad sv. Leonardem | 2022 | 12,5 | 5,5 | 6,0 | 20,0 | PS | suché |
Ryzlink vlašský | Mikulov | Šibeniční vrch | 2022 | 12,0 | 12,2 | 5,9 | 21,7 | PS | polosuché |
Pálava | Klentnice | Nad sv. Leonardem | 2021 | 12,5 | 17,3 | 7,7 | 25,3 | VZH | polosladké |
Frizzante cuvée | Mikulov | CH+MT+SG | 2021 | 12,0 | 34,3 | 7,5 | - | MZV | polosladké |
Cabernet Sauvignon | Mikulov | Turold | 2018 | 13,5 | 0,3 | 4,5 | 27,8 | VZB | suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.